Katriina Helmisen blogi Hieman erilaisia näkökulmia

Tyhjä huone

Mies istuu yksin lattialla tyhjässä huoneessa. Ikkunalaudalla on lasikannu,jossa on vettä. Huoneen vierestä kulkee silloin tällöin tavarajuna, joka kuljettaa malmirikastetta. Juna pitää kovaa meteliä. Taivaalla loistaa täysikuu.

Lattialla istuva mies käy mielessään tilannetta, joka oli tapahtunut huoneessa hetkeä aiemmin, jolloin hän kohtasi vaimonsa viimeistä kertaa. "Tulin sanomaan hyvästi. Lähden pois." sanoi mies vaimolle, johon vaimo vastasi "Mutta miksi?Minä jään yksin!Mitä minun täytyy tehdä?" Tähän mies vastasi "Mitään ei ole tehtävissä;kaikki toivo on kuollut. Meidän on sanottava hyvästi."

Molemmat ovat hetken hiljaa. Pian kuitenkin nainen kokoaa itsensä ja poistuu huoneesta ylimielisenä. Mies istuu yksin lattialle.

Ulkoa kuuluu taas yhden tavarajunan meteli, joka ravistelee huonetta niin,että lasikannu putoaa lattialle; joka paikka täynnä lasinsirpaleita, ja vettä lammikkona lattialla.

Mies istuu edelleen lattialla välittämättä tapahtuneesta. Hänen mielessään pyörivät sanat "meidän on sanottava hyvästi."

Tulee kevät, kesä, tulee syys, ja mies senkun istuu lattialla sydämessään tyhjä huone,jossa on ikkunalaudalla vesikannu täynnä vettä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.