Katriina Helmisen blogi Hieman erilaisia näkökulmia

Eipä ollut sen kummempi

 

Olet se henkilö, jonka kaikki tietävät, mutta jota kukaan ei tunne. Sinusta puhutaan paljon selän takana ja monenlaista huhua liikkuu, mutta kukaan ei tiedä asioiden todellista laitaa.

Olet ulospäin vahva, mutta sisältä heikko; kukaan ei kaipaa seuraasi. ”Eipä ole sekään sen kummempi ja lihonut on hänkin” sinusta puhutaan. ”Aikuinen tytär ja isänsä perässä juoksee” sanottiin sinulle paikallisessa kaupassa.

Olet kävelevä tervashonka, joka on sisältä ontto. Itket tervaisia kyyneleitä. Olet paikallinen nähtävyys, Euroopan omistaja – joku olevinaan. Et ole mitään, enempää tai vähempää. Mitä kohti olet menossa?

Kun kävelet kadulla, autot hidastavat kohdallasi ja kääntyvät ympäri. Muut ihmettelevät miksi. Saat haluamasi huomion, mutta se voi olla vaaraksi: sinut on yritetty tappaa kahdesti. Molemmilla kerroilla selvisit naarmuitta.

Mikseivät muut vain jätä sinua rauhaan – haluat olla yksin, sen olet tehnyt selväksi. Kerropa tähän syy! Tiedätkö jotain, mitä muut eivät tiedä? Onko sinulla jokin salaisuus? Mikäli kyllä, haluan tietää myös. Vannon etten kerro siitä kovinkaan monelle.

Ja kun olet kertonut salaisuutesi, voidaan taas todeta, että ”Ei ollut sen kummempi sekään. Vain joku olevinaan”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tällaisia me suomalaiset olemme.

Jokainen yksin.

Jokainen erilainen.

Kaikki samanlaisia.

Voisimme olla ystäviä jo täällä omassa maassamme. Oman kokemukseni mukaan ja sen mukaan, mitä olen kuullut, kun suomalaiset tapaavat toisensa ulkomailla, heistä tulee mitä parhaimmat ystävät.

Puheenaiheeseen liittyvää